גזירת ציפורניים

שאלה:

בס"ד
שלום רב
ידוע שאין גזורים ציפורניים ברגליים ובידיים ביום אחד.
אני הייתי רגילה תמיד לגזור בזה אחר זה ביום שישי לכבוד שבת , והרי ביום חמישי אין לגזור.
אז מתי לגזור את הציפורניים ברגליים שיהיה גם לכבוד שבת וגם לא ביום שישי ?

תשובה:

ביום רביעי.

בהצלחה רבה וערב  טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המ"ב כותב שלכן גוזרים הציפורניים של הרגליים ביום חמישי,ושל הידיים ביום שישי,מאחר שבידיים זה ניכר ויראה שהם יתחילו לגדול ביום השני אחרי הגזירה שזה שבת,וזה לא כ"כ לכבודו של שבת קודש.