שאלות הלכתיות על פסח ויום טוב

שאלה:

בס"ד
שלום רב מועדים לשמחה
1. אשכנזים מברכים תמיד "לקרוא את הלל" או שבימים שגומרים את הלל מברכים "לגמור את הלל" ? והאם גם בימים כמו חול המועד וראשי חודשים מברכים ברכה בסוף ההלל "יהללוך.. ברוך .. מלך מהולל בתישבחות " ?
2. נשים אומרות גם "תיקון ליל שביעי של פסח " ?
3. בהדלקת נרות שבת ושביעי של פסח , אשכנזיה קודם מדליקה ואז מברכת ? ומברכת להדליק נר של שבת ושל יום טוב או של שבת ויום טוב ללא התוספת "של" ?
4. אישה שמדליקה נרות חג ולאחר מכן מקדשת בעצמה ואומרת שהחיינו בקידוש , אסור לומר שהחיינו גם בהדלקת נרות ? כלומר חייבת לומר רק "שהחיינו" בקידוש?
5. התפילות בשבת קודש הקרובה צריכות להיות של יום טוב עם תוספת לשבת ?
6. שרים "שלום עליכם", "אזמר בשבחין" בליל שבת ויום טוב של שביעי של פסח ?
7. מותר לי לקרוא לאימי שתבוא אליי /שתלך להביא לי בשבת משהו כשהיא לא שומרת מצוות וברגע שאני קוראת לה מתעסקת במחשב או בטלפון ? ולפעמים שמה את הטלפון בכיס והולכת אליי ? כלומר האם יש לי אחריות שלא לגרום לה ללכת עם הטלפון ושאר דברים מוקצים ממקום למקום ולטלטל מוקצה ?
וכן לגבי דיבור איתה במהלך התעסקותה במחשב בשבת , כשיכול להיות שעקב הדיבור איתי היא עוצרת ומפסיקה לראות סרטון כלשהו כדי לדבר איתי ?
8. מותר לשטוף רצפה בחול המועד ולצורך כך לשטוף (כמו לכבס) את מטלית הרצפה כדי לשטפה מהסבון ?
9. "צור משלו אכלנו" אומרים רק בסעודות השבת ויום טוב או גם במי חול ? והאם מי שאומר בימי חול זה בסדר או עדיף לא לומר ?
10. ההבדלה בבמוצאי שבת ומוצאי שביעי של פסח בדיוק כמו כל הבדלה של מוצאי שבת ?
11. בקידוש שבת ויום טוב אין צורך למלא את הכוס עד שישפך מעט כמו בכוס הבדלה ?

תודה רבה מראש !

תשובה:

1. הברכה זהה תמיד, לקרוא את ההלל והסיום.

2. לא נהגו אבל מותר לומר אם רוצים.

3. קודם מדליקים ואחרי זה מברכים, כמו בכל שבת. הנוסח של שבת ויום טוב.

4. רק בקידוש.

5. נכון.

6. כן, רק ממעטים מעט בזמירות השבת משום כבוד היום טוב.

7. מותר לדבר איתה אלא אם כן ברור שברגע זה מיד תעשה מלאכה בגלל זה.

8. מותר.

9. רק בשבת, וגם זה לא חובה, וטוב להתנות שאת לא רוצה לצאת בזה ידי חובת ברכת המזון.

10. נכון.

11. לא צריך.

מועדים לשמחה