רחמים על מי שאסור

שאלה:

שלום וברכה, כתוב שמשרחם על אכזרים סופו שהתאכזר לרחמנים ל"ע…
כל הזמן אני דנה לכף זכות את מי שצריך לדון לכף חובה…למשל מחבלים, אני אומרת שהם חושבים שהם עושים לשם שמיים ועשו להם שטיפות מוח אז מה זה אשמתם… ממש לא באלי לחשוב את זה… אבל אני לא יודעת מה לענות לעצמי. אשמח לשמוע מה יש לרב לומר בנושא… תודה רבה!!

תשובה:

תמהני שאת מצליחה ללמד זכות על מחבל שמוכן להרוג נשים וילדים חפים מפשע…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב!
    גם אני מתקשה בשאלה הנ"ל, ובאשר לתשובה אני לא מבין:
    וכי במלחמת עמלק לא הורגים תינוקות רכים?!
    יש לנו מצווה למחות את זכר עמלק ואנו לא נסתכל על מי שיקיים את המצווה לעתיד לבא כאכזר כי כך הקב"ה קבע, כך הם מסתכלים עלינו, יש להם ג'יהאד והם מאמינים שהם עושים מצווה גדולה?
    במוסדות לימוד שלהם בכפרים מחנכים אותם כבר מגיל קטן שאנחנו כמו "עמלק", כמו שאותנו מחנכים לשנוא נאצים אותם מחנכים לשנוא אותנו. לא באתי ללמד עליהם סנגוריא אבל השאלה קצת מציקה.

  2. ראשית ההבדל, שאנחנו צודקים… אבל לעצם שאלתך זה לא מדוייק, אין שום דבר בדת שלהם שמעודד רצח, להיפך! והדבר הזה נעשה באופן מנוגד גם לדתם, מתוך תאוות נקם ותאוות דם הטבועה באישיותם [עיין ערך מסעות הרצח שיש בינם לבין עצמם, היום מנסור עבאס מתחנן ליהודים שיצילו את הערבים מהערבים… הם רוצחים בטבעם].