פעילות דיגיטלית ביום שישי שאולי יכנס לתוקף בשבת

שאלה:

שלום וברכה,

רציתי לשאול האם מותר לכתחילה מחר בבוקר לעשות פעילות דיגיטלית לעדכן משהו שהמחשב מעדכן ואז זה נכנס לתוקף, ואולי – אבל לא בטוח זה יכנס לתוקף בשבת האם זה מותר או שצריך לחכות ליום ראשון?

למשל אם אדם הולך לבנק ומעדכן משהו, אמנם זה לא לוקח כ"כ הרבה זמן לעשות עד שזה מתעדכן, אבל אני שואל בהנחה שלמשל הוא עושה בצהרים ביום שישי בשעון חורף ואז זה מתעדכן בשבת, האם זה מותר? לכתחילה?

תודה רבה מראש.

תשובה:

מה שנעשה בשבת מאליו לא רלוונטי ואין כל בעיה. מה שכרוך בפעילות אנושית זו בעיה.