גר יכול להעיד לאביו?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

ידוע שלפי התורה קרובים לא יכולים להעיד על פלוני שעשה עבירה ולא יכולים להתרות בו על העבירות שהוא עושה רציתי לשאול אתכם אם יהודי יש לו ילד גוי ואותו ילד גוי התגייר אותו ילד שהתגיירו יוכל להתרות לאבא שלו שהוא עושה עבירה כזאת וכזאת?הוא יוכל להעיד על אבא שלו שהוא עשה עבירה כזאת כזאת?

תשובה:

אכן אין ביניהם קירבה כלל, אולי הוא יפסל לעדות מדין נוגע בעדות, אבל לא מדין קרוב.