מסיבת הפתעה בעולם הבא

שאלה:

שלום כבוד הרב, מה דעתך על הדברים הבאים: יש אנשים שומרי תורה שתהיה להם מסיבת הפתעה בעולם הבא, יגידו להם אין לכם זכויות כמעט ואולי אף יש לכם הרבה עברות. מדוע? משום שחז"ל אמרו שאדם שנכנס לסכנה, אם יהיה לו נס מורידים לו מהזכויות, ואותם אלה שלא נזהרים בקורונה ובכבישים וכו.. מורידים להם כנראה הרבה זכויות , וגם מסכנים אחרים! למשל יגלו בעולם הבא שהם הרגו מישהו, או גרמו למישהו להיות חולה עם הרבה יסורים. למשל אדם עם מסכה רק על הפה ולא גם על האף, מסתכן ומסכן!! ועוד יש כאלה שיגלו שעברו מלא פעמים על חילול ה' כי לא נזהרו ,בקיצור צריך לפתוח תעניים! לא לשחק באש!! אדם יכול אולי לאבד את כל הזכויות שלו בגלל חוסר זהירות בקורונה , בכבישים וכו..!!!! ואם יש מקרה מסוים שנראה לך שזה לא סיכון ממשי(אם הרופאים והרבנים בעקבותיהם אוסרים , דעתך בטלה..) תזכור שחשוב להדר באתרוג נאה, ערבה עם לבלוב וכו', אבל לאין ערוך יותר חשוב להחמיר בלא להרוג, לגרום יסורים קשים, ולצער בצורה קשה מאד משפחות של חולים ונפטרים….ודאי ה' רואה כל מאמץ שלך למנוע סיכון מאחרים וממך ויתן שכר גדול.

תשובה:

אתה כותב דברים קשים ונוקבים, ולצערי גם נכונים… יישר כח.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. למעשה זה כבר מובא בספרים הקדושים בהקשר ללשה"ר. יבוא אדם לעולם האמת וימצא עבירות שלא עשה וישאל מה זה ויגידו לו שזה שהוא דיבר עליו עשה עבירות אלו והם עברו אליו בגלל שסיפר בגנותו. וכן ישאל היכן מס' מצוות שעשה שחסרים לו מהרשימה ויענו לו שהמצוות עברו לאותו א' שדיבר עליו. וכן להיפך זה שדיברו עליו ימצא זכויות שהוא לא עשה ויחסרו לו מהעוונות והתשובה תהיה כנ"ל שזה שדיבר עליו עשה מצוות אלו והוא קיבל אותם ולעומת זאת העבירות החסרות עברו ממנו למספר עליו.