ללמוד למבחן במקצועות חול בשבת

שאלה:

רציתי לשאול, האם יש אפשרות לקרוא סיכומים של החומר הנלמד כדי להתכונן למבחן במקצועות חול,כמו מתמטיקה, בשבת?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

לימוד מתמטיקה שנעשה באופן שגרתי באמצעות כתיבה, אסור לעשות בשבת, מחשש שמא יכתוב, וזה בכלל האיסור בענין זה המפורט בהרבה דוגמאות בסימן שז בשולחן ערוך סעיפים יב-יז. ולכן, הגם שלימוד שיש לו מטרה להרבות חכמה ולא רק למבחן יש להתירו בשבת בשעת הצורך, מתמטיקה אסור [מה גם שמסופקני מאוד אם זה מעניין אותך כחכמה מעבר למבחן… כך שיש בזה גם איסור הכנה משבת לחול].

שבת שלום.