לדבר עם הקב"ה כשעובר דרך שירותים

שאלה:

אדם העושה צרכי הבית ותוך כדי מדבר עם הקב"ה כעצת ההתבודדות. האם כשעובר לחדר כביסה הסמוך לשירותים מותר לו להמשיך לדבר לאורך כל הדרך וכן בחדר הכביסה בשהותו שם?

תשובה:

בחדר הכביסה ככל שאין שם טינוף מותר לדבר עם ה', אבל לא בשירותים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ראה פסקי תשובות פה ד שהביא מחלוקת בענין זה אם מותר להרהר במציאות ה' בשירותים, ובעיני נראה שלדבר איתו חמור יותר ואולי לכו"ע אסור.