המשך – סיר חלבי בתנור בשרי

שאלה:

שלום רב.
שאלתי לפני מספר ימים – "מה דינו של סיר חלבי, לא בן יומו, שאפו בו מאכל פרווה בתנור בשרי (התנור בן יומו)? ומה דין התנור והמאכל?"
עניתם תשובה – "הסיר טעון הכשרה כיון שהתנור בן יומו ומן הסתם גם מלוכלך בשיירים שונים, אולם המאכל כשר כיון שהסיר אינו בן יומו."
אך לא קיבלתי תשובה, מה דין התנור (והתבניות שבו)?
תודה!
ב. דבר נוסף – הסיר הנ"ל (לפני שהכשרנו) עמד למחרת על הפלטה ונגע בסיר בשרי. מה דינו של הסיר הבשרי?

תשובה:

השבתי, וזה כנראה היה בתגובות ולא שמת לב… כיון שהסיר אינו בן יומו הוא לא אוסר שום דבר אחר.