משנה ברורה על יורה דעה

שאלה:

האם יש פירוש על יורה דעה ואו חושן משפט שמקביל בקלות הבנתו למשנה ברורה על אורח חיים?

תשובה:

אין תחליף למשנה ברורה, אבל יש הרבה ספרים שנכתבו כחיקוי ובמתכונת זו, למשל ביורה דעה יש את הסדרה שנקראת בדי השולחן, זה לא ממש על הכל אבל על החלקים העיקריים ביורה דעה, ויש עוד. תראה בחנויות הספרים המובחרות. בחושן משפט יש פחות, ומה שיש פחות מוצלח, אבל יש ספרי עזר אחרים טובים.

שנה מבורכת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש ספר חדש 'דעה ברורה' על 'יורה דעה' כרגע יצאו 2 כרכים מסימן ר"מ ועד סימן ש"ד
    בקרוב יצאו עוד כרכים כל מי שלומד בזה מעיד שזה ממש משנה ברורה כך אמר האדמו"ר מבעלזא שליט"א, וכן אמר הגאון האדיר רבי נפתלי נוסבוים שליט"א

  2. אינני מכיר ואני שמח לשמוע, אף שאין כזה דבר משנה ברורה ממש, שהרי רמת הדיוק של המשנה ברורה היא דבר שאין לו תקדים והוא נובע מגדלותו העצומה של המחבר שלא נודעה בדורנו.