פתיחה בגורל – נוכלות

שאלה:

אם איזה מקובל פתח על אדם מסוים ואמר מה יהיה לו בעתיד(אני יודע שדבר זה אסור),המקובל פתח על האדם לפני שהאדם עשה תשובה,אם הבנאדם עשה לאחר מכן תשובה- זה משנה את עתידו?

תשובה:

אני לא יודע מה מביא אותך לחשוב שכל נוכל הוא מקובל… אין כזה דבר "לפתוח בגורל" אין היום נביאים זה הכל שטויות ציניות ומרושעות שנועדו בעיקר כדי לסחוט כסף מאנשים תמימים ולחוצים, תזהר לא ליפול בזה… רב זה מי שלומד תורת הנגלה ובקי היטב בגמרא והלכה ויש לו מידות טובות, והוא רק מברך ולא מאיים ולא לוקח כסף מאף אחד, וכמובן יראת השמים שלו ניכרת במעשיו ובהליכותיו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל הבנתי שאפשר לראות את העתיד של האדם באמצעות כוחות הטומאה…(אני לא הלכתי לרב הזה אלא אבי..והרב פגע בכמה דברים שקרו לי בזמן האחרון,אבל יש דברים גם שליליים -שאני מקווה שלא יקרו,והבנתי שאם אתה עושה תשובה אז המסלול שלך שונה וכבר מה שראו עליך בעבר לא רלוונטי)

  2. זה גם נכון, אבל מי היום יודע כוחות טומאה, הוא סתם הצליח לנחש כמה דברים ולהלחיץ את אביך, אל תאמין בהבלים, האמן לי שזה אפילו לא שטויות…