מנוי למקווה לנכנס ללא תשלום

שאלה:

שלום וברכה
ערב טוב!

יש לי כל חודש מנוי חודשי במקווה מסוים שהמנוי שם עולה 80 ש"ח לחודש והלכתי בחודש זה רק 3 פעמים. עדיין לא שילמתי מנוי רק נכנסתי עם אחר / כשהיה פתוח השאלה איך ומה וכמה אני צריך לשלם

תודה רבה
כתיבה וחתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה,

עשית שלא כדין שנכנס ללא תשלום. ואסור לעשות זאת. ומאחר והכניסה שלא כדין עליך לשלם עבור עבור שלושה פעימות ולא מנוי חודשי. ראה בנימוקים.

נימוקים:

המקווה נותן זכות למנוי שמשלם בראש כניסות בהוזלה. הזכות של ההוזלה רק למי שמשלם מראש. ומי שלא משלם מראש לא זכאי להטבה הזו. ולכן לקוח שנכנס ללא תשלום אין לו את הזכות של מנוי, ולכן צריך לשלם עבור לפי מחיר רגיל. [במקרה שלך יוצא הנחה שעדיף לשלם מחיר של יחידות ולא מנוי. אבל במקרים שלקוח נכנס חודש שלם ללא תשלום, לא יוכל לשלם מנוי אלא לשלם שלושים כניסות נפרדות].

התשובה נכתבה בהתייעצות עם הגאון הרב יעקב פרבשטיין שליט"א.

הצטרף לדיון

תגובה 1