עירובי חצרות

שאלה:

שלום רב,
אנו גרים בשכונה של בתים פרטיים, כל בית מוקף מחיצה ושער הפונה לרחוב.
בשבתות אנו נמנעים מלהוציא לרחוב או לטלטל ד"א.
שאלתי , האם ניתן לטלטל ספר תורה מבית לבית הסמוך הסמוך לו כשיש חומה בגובה 2 מטר בינהם.
יש לציין שהבית שבו הספרים , אין כרגע דיורים אלא מעט חפצים.

בברכה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שעוברים ברחוב חייב להיות עירוב, וגם אם אין רחוב אלא הם מעבירים בחצר עצמה מבית לבית, חייבים לעשות עירובי חצרות, קשה לי לענות מדוייק כיון שלא הבנתי בדיוק במה מדובר, אבל ברור הדבר שלא ניתן להעביר מבית לבית בלא לטפל בנושא זה.

שבת שלום.