שעון שבת

שאלה:

שלום, יש לי שאלה בעניין שעון שבת. אקדים ואומר שאני נוהג כמקילין בשעון שבת כמו הרב עובדיה. (וגם הגר"שז היקל, אומנם לא תמיד).
ידוע שלפי מי שמתיר זה רק להאריך מצב קיים.
ישנם כמה שאלות שברצוני לשאול את כבוד הרב:
א. אם המזגן לדוגמא פועל כעת(8 בערב) ועתיד להיכבות ב-2 בלילה למשך שעה ואז שוב להידלק. האם כבר עכשיו אפשר לעשות שלא ידלק ב-3? זה להמשיך מצב קיים שהיה אמור להיות?
ב. ואם מותר בסעיף א' אז האם חייב שלא ידלק כלל או אפשר פשוט שב-3 לא ידלק אבל להזיז רק כמה זיזים שלא ידלקו אבל ב-5 לדוגמא כן דלק (הזיזי ם אמורים היו להיות מ-3 עד 8,אז האם אפשר לבטל עד 5 שלא ידלק ואת השאר להשאיר?
תוה ובשורות טובות, יישר כח

תשובה:

לדעת המתירים גם באופן זה מותר.