הסדרת רישוי בית כנסת

שאלה:

בוקר טוב,
אני עובד במשרד תכנון וכרגע אנו מקדמים תכנית להסדרת שכונה, כולל פינוי פולשים או מבנים שלא בהיתר.
יש בשכונה הזאת בית כנסת.
האם מותר להשתתף בהכנת תכנית שאולי תפנה אותו, מאחר ולא נבנה כחוק?
תודה!

תשובה:

תפנה בענין זה לרב השכונה ולגורמים המטפלים בענין מול העירייה, ותתיעץ איתם כיצד לבצע את העבודה באופן מוסדר מולם באופן שבית הכנסת לא יפגע ויחד עם זה גם זכויות התושבים ישמרו. הרי בסופו של דבר, דוקא אתה שאיכפת לך מבנה בית הכנסת טוב שתהיה שגריר שלהם בתוך התכנון… תשמע מה התכנית שלהם, אם הם חושבים להסדיר את זה או לא וכו'.