מינקת בתשעה באב

שאלה:

שלום וברכה
מה דין יולדת שילדה חודשיים לפני תשעה באב (בניתוח).
והתינוקת ניזונה רק מחלב אם.
האם צריכה לצום?
תודה רבה

תשובה:

ככלל, מינקת צמה בתשעה באב בשנה רגילה [כשאינו צום דחוי]. גם אם הילדה ניזונת מחלב אם בלבד, אין כל בעיה לשאוב לפני כן ולהכין כמה מנות ליום תשעה באב [בלילה עוד אפשר להניק כרגיל, וזה טוב כדי שגם לא תהיה הפסקה גדולה מידי]. אם התינוק מאיזו סיבה לא מסוגל לאכול מבקבוק ואינו מעכל תחליפי חלב טוב, אפשר לאכול כדי לספק לו את צרכיו, אבל זה נדיר מאוד. מצד הניתוח, אחרי חודשיים אין לו משמעות בדרך כלל, אם יש משהו מיוחד יש לפרט ולשאול שוב.

צום קל ובריאות איתנה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין נושא של שיעורים בתשעה באב [למעט מניעת חולי] וגם ביום כיפור זה איסור גמור, ולא התירו אלא לחולה שמותר לו לאוכל, ומדין הקל הקל תחילה כיון שאין בזה כרת.