שיתוף פעולה עם אתר שפתוח בשבת

שאלה:

יש אתר שמפרסם מס' טלפון של בעלי מקצוע [תמורת עמלה מכל עסקה שנסגרת] האתר איננו סגור בשבת [כלומר אין שירות לקוחות וכד', אך הטלפונים עדיין מתפרסמים ואנשים שאינם שומרי תו"מ ממשיכים מן הסתם להשתמש באתר]
האם מותר לפרסם שם את מס' הטלפון של אשתי שיש לה עסק. או שזה סוג של שת"פ עם מחללי שבת [בכל אופן אין חשש שלאשתי עצמה יתקשרו בשבת מכמה וכמה סיבות]

תשובה:

כיון שאין חשש שיחללו שבת מחמתכם, וכל השאלה היא רק לגבי מסייע למחלל שבת, אין כאן איסור, האתר יהיה פתוח גם בלעדיכם ואין כאן מסייע, נכון שכאשר יש אפשרות לקבל אותו שירות על ידי שומרי שבת אנחנו עושים כל מאמץ כדי להיות שם, אבל ככל שלא ניתן לקבל שירות זה במידה שווה אצל שומרי שבת – אין איסור.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. השאלה האם אבל עכ"פ כיון שכל מה שמפרסמים זה בשביל לקיים חובת "ההשתדלות", א"כ אולי לא ניתן לומר שהקב"ה חפץ בהשתדלות שיש בה בדל של סיוע לעוברי עבירה. וממילא אין זה בתוך חובת ההשתדלות, ואולי אפילו זה ממש פגם בבטחון לחשוב שהעסק יתפרסם דרך סיוע גם למחללי שבת.

  2. הנושא של השתדלות עד כמה ואיך, זה דבר המסור ללב ולעולם לא נדע מתי אנחנו חוצים את הגבול, ונראה לי שבזה באמת כל אחד יעשה כנטיית ליבו וכפי הרגשתו, בורא עולם אוהב את העבודה הפנימית שלנו.

  3. לכאורה זה תלוי בנחיצות, אם הכל זורם טוב ויש עבודה והכל זה בשביל עוד טיפל'ה, ראוי להמנע, אבל אם העסק קצת מקרטע, והפירסום שם נחשב יעיל, זה כבר משהו אחר…