מה ההבדל בין שוגג ומזיד?

שאלה:

שלום הרב,
מה ההבדל בין שוגג ומזיד? האם אדם שומר תורה ומצוות שתקף אותו היצר ועשה עבירה נקרא מזיד?
האם יש יותר ממזיד?
בברכה

תשובה:

בודאי שזה נקרא מזיד, אחרת מה זה מזיד? כשהיצר הטוב שכנע אותו לחטוא?! שוגג זה באחד משני אופנים, או ששכח שהדבר אסור, או ששכח שהיום הזה הוא יום שבו הדבר אסור. כלומר אחד הדליק אור בשבת, או בגלל שלא ידע שאסור להדליק, או בגלל שלא זכר שהיום שבת, הוא שוגג, אבל אם ידע שאסור וידע ששבת אבל יצרו תקפו, זהו מזיד גמור.