שילוח הקן – לשלח את האם ואחרי זמן לקחת הבנים

שאלה:

עשיתי שילוח הקן, ולא הצלחתי עדיין לקחת את הביצים כי הם תקועים עמוק בתוך צינור. האם זה מועיל אחר זמן לקחת. למשל שילחתי את האם אתמול בלילה והבוקר אני ינסה לקחת את הביצים.
בתור "עזרה ראשונה" כיוונתי לזכות בביצים שנמצאים בתוך צינור אצלי בחצר האם זה מועיל ויש ענין חוץ מזה לזכות בביצים [גם אם זה הועיל, מעניין אותי לדעת מה התשובה לשאלה הראשונה]
תודה

תשובה:

ראשית הזכייה בביצים אינה לעיכובא, שנית, מועיל לזכות גם אחר כך כל זמן שהיא לא חוזרת עדיין שילחת אותה, ושלישית ניתן לזכות בקנין חצר.

תזכה למצוות.