כזית בזמן המרגלים

שאלה:

שלום כבוד הרב רואים אנו בפרשת השבוע שהפרות בארץ ישראל היו ענקיים וכן בגמרא כתובות קיב שנדמו להם מרחוק אשכולות כעגלים וכו' אולם להלכה אנו פוסקים שלא התקטנו השיעורים ודלא כהצלח שאלתי היא למ"ד שלא התקטנו מה יענו על פרשת המרגלים והגמרא בכתובות ? ואם התקטנו מתי זה קרה שהרי יש הרבה גמרות שמוכח ששיעור הכזית היה קטן בהרבה מיחס הפרות בתקופת המרגלים ?

תשובה:

אין שאלה מהפרשה שלנו, שהרי אדרבה, זו היתה תופעה פלאית של פירות ארץ ישראל, שהדהימה לגמרי את המרגלים, כלומר זה לא היה הגודל הסטנדרטי של הפירות גם בזמנם…