עירוב חצרות

שאלה:

אשמח שתעשו לי סדר
אני גר בריבוע של בניינים שבאמצע יש רחבה גדולה שמוקפת בעצם ב4 מחיצות עם 4 פתחים קטנים לרחוב. את הריבוע מקיפים כמות של בניינים.
בעקרון אחנו בתוך שכונה עם עירוב מהודר [כמעט מושלם ממש, יש בעקרון ג' מחיצות בשכונה ועוד צורת הפתח בעקרון אין חשש]
הבנתי שגם אם יש עירוב, צריך לעשות עירוב חצרות. האם צריך לעשות גם עירוב חצרות לדיירי הבנין וגם שיתוף מבואות. או רק לבניין או רק לכל בני הרחבה.

כמו"כ מקובל לעשות את העירוב על מצות. הבנתי שבני ע"מ מברכים על מצה מזונות. במידה וחלק מהשכנים הם בני ע"מ האם זה בעיה, כי השיעור של הכמות של י"ח גרוגורות הוא בפת

תשובה:

שלום וברכה

במידה ואתם סומכים על העירוב השכונתי אין צורך לעשות עירוב חצרות, העירוב חצרות הנעשה על ידי הרבנות המקומית מועיל לכל החצרות יחד.

אם לא סומכים על העירוב, אם תרצה רק לטלטל בבנים די בעירוב חצרות לכל דיירי הבנין, אבל כדי לטלטל גם ברחבה למטה במידה והיא אכן גדורה בצורה מספקת מארבע רוחות, צריך לעשות שיתוף מבואות לכל דיירי בנינים אלו.

אין בעיה לערב במצות גם לבני ספרד, שהרי גם פת אורז ופת תירס ניתן לערב בהן, ומה שלכתחילה לא מערבים בפת הבאה בכיסנים הוא משום שאין לה שם פת, למצה יש שם ושימשו של פת, ואף שברכתה המוציא די בזה.

מקורות:

ראה ביאור הלכה בסי' שסו סעי' ח, וערוך השלחן שם.