הפעלת קומקום ע"י שעון שבת

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לשאול לגבי הדלקת קומקום חשמלי בשבת- אם מותר לעשות זאת ע"י שעון שבת שיפעיל את הקומקום בבוקר, אני גרה לבד ואין לי צורך במיחם גדול, רק כוס אחת בבוקר
האם מותר?

תשובה:

שלום וברכה

לא ניתן להשאיר קומקום מלפני שבת על שעון שבת, משום שאף שמבחינת איסור בישול או הבערה אין חשש, שהרי זה נעשה בעצמו, מכל מקום יש בזה איסור שהייה שהוא מדרבנן, שהחמירו בו חכמים כמבואר בשולחן ערוך בסי' רנג.

מקורות:

ראי כאן תשובה מפורטת בענין זה.