כשרות שוקולד פריי משווייץ

שאלה:

שודולד 81% מיוצר ע"י חברת פריי בע"מ בשווייץ עבור שופרסל בארץ בהשגחת משולש K ובהשגחת ובאישור הרבנות הראשית לישראל לאוכלי אבקת חלב נוכרי. אולם ברכיבים אין שום מרכיב של חלב או אבקת חלב גם לא נוכרי, אלא רק: עיסת קקאו, חמאת קקאו, סוכר, אבקת קקאו, חומרי טעם וריח.
האם שוקולד זה הוא חלבי לכל עניין והאם יש בו חלב או אבקת חלב נוכרי?

תשובה:

שלום רב,

יש בזה חילוקי דעות. יש טוענים שניקוי בשומן קקאו מספיק להוציא מחלבי

הרב עזרא לוינגר