רחצה לכבוד שבת – מתי לכתחילה?

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה !
ידוע שיש מצוה לרחוץ בחמין לכבוד שבת קודש.
האם יש עניין דווקא לאחר חצות היום ביום שישי או שאפשר גם לכתחילה בבוקר בשישי וזה ניכר לכבוד שבת ?

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת אור לציון ח"ב עמ' שיב הביא סיכום הדינים בקצרה ושם כתב שלכתחילה יש לרחוץ אחרי חצות שיהיה ניכר שזה לכבוד שבת, ועוד הביא שם מהאר"י הק' [שער הכוונות דף סב] שלא היה רוחץ לפני השעה החמישים שזו שעה לפני חצות, ואחר קריאת שנים מקרא ואחד תרגום.

שבת שלום.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    שלום רב
    הרבה יותר נוח לי במיוחד בשבתות החורף כששבת נכנסת מוקדם , להתרחץ לכבוד שבת דווקא לפני חצות היום. האם זה עדיין נחשב מצווה לכבוד שבת ?