קריאת התורה

שאלה:

בשבת זו יחזרו לרחבת בתי הכנסת הפתוחים ציבורים גדולים ,האם ציבור שחוזר עכשיו לבתי הכנסת בעקבות הקורונה צריך להשלים 2 ו3 פרשיות שלא נקראו? דנמצא שהשבת תזריע מצורע יקראו 5 פרשיות….?

תשובה:

בסי' קלה נחלקו המגן אברהם והאליה רבה אם ניתן להשלים יותר מפרשה אחת, ונראה שהעיקר להלכה כמו המגן אברהם שלא ניתן, כך שישלימו רק פרשת שמיני. כמו כן, לא בכל מקום יהיה צורך להשלים. מקום שכולם התפללו ביחידות, יש סוברים שלא חלה עליהם חובת קריאה ואין חובת השלמה. וכן מקום שרבים קראו בתורה במניני מרפסות אין עליהם חובת השלמה, לכן בכל מקום יש להתייעץ עם הרב המקומי בהתאם לנתונים.