הפיכת טוסטר אובן "בשרי" לחלבי

שאלה:

שלום רב.
לפני פסח האחרון קניתי טוסטר אובן חדש כדי לחמם אוכל.
במהלך השנה אין לי צורך באובן בשרי מפני שכבר יש לי אחד ולכן אני מבקש לדעת כיצד ניתן להפוך את האובן של פסח לחלבי.
כיוון שזה היה התכנון שלי מלכתחילה כשקניתי את המכשיר, הקפדתי לא להכניס אליו אוכל בשרי לא מכוסה (בשני כיסויים- בדרך כלל שתי שכבות של נייר כסף סגורות טוב). האוכל היחיד שנכנס אליו גלוי היה פרווה (דגים, תפוחי אדמה וכדו').
מלבד זאת גם לא הפעלתי אותו על חום מקסימלי מלבד ההפעלה הראשונית על פי הוראות היצרן (הפעלה על ריק לרבע שעה לפני שימוש ראשון).

אשמח לקבל תשובה לפי מנהגי האשכנזים, אם זה משנה לגבי הדין.

תודה מראש.

תשובה:

מעיקר הדין אם הקפדת היטב יתכן שהוא עדיין פרווה, אלא שכדי להיות בטוחים שהכל בסדר, תראה שהוא נקי היטב היטב, ואז להפעיל אותו ריק חצי שעה ארבעים דק' על חומו המירבי וזה בסדר. כמובן תבנית שהשתמשת בה בשרי אי אפשר להכשיר.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה.
    לגבי התבנית שכחתי לציין:
    לא השתמשתי בתבנית שהגיעה עם התנור אלא בתבניות אלומיניום חד-פעמיות בלבד, אותן הנחתי על ה״רשת גריל״ של התנור.
    כמו שציינתי התבניות תמיד היו מכוסות היטב.
    האם יש בעיה להכשיר את הרשת?