שאלה:
בצלחת בשרית (פורצלן) חיממו בטעות מאכל חלבי במיקרוגל ולאחר החימום משהובררה הטעות נשטפה הצלחת.
האם נדרשת הגעלה? אצלנו במשפחה המסורת שמניחים במקרה מעין זה את הכלי שנה שלמה ללא שימוש. האם ניתן להמשיך במנהג המשפחה? ושאלה נוספת – האם ההמתנה היא י"ב חודש שנה שנת חמה?
תשובה:
אם לא מדובר בכלי יקר במיוחד יש לזרוק את הצלחת ולא ניתן להכשירה.
בכלי פורצלן לכתחילה אנחנו חוששים שדינו ככלי חרס שלא מועילה לו הגעלה, ורק בשעת הדחק כאשר מדובר בכלי יקר ויש כאן הפסד, סומכים לאחר זמן רב כל כך ובצירוף הספק על הכרעתו של האגרות משה יו”ד ח”ב סי’ מו שסומכים על שיטת בעל העיטור שגם בחרס מועילה הגעלה שלוש פעמים, כפי שהבאנו כמה פעמים כאן באתר.