האם נכשלתי בחמץ בפסח?

שאלה:

שלום וברכה, היינו אצל חמותי בפסח (כמובן שעשינו על פי כול ההנחיות של משרד הבריאות), היא מזגה לי תה ואמרה לי שהכשירה את המיחם , שאלתי אותה כיצד? והיא קצת הסתבכה למסקנה לא הכשירה אותו כמו שצריך. לאחר מכן הסברתי לה את דרך ההכשרה , מכסה בהגעלה וכול המיחם על ידי רתיחה, רק שפעולת ההכשרה הייתה בתוך הפסח (שהורה לי פוסק שמותר), והמיחם היה בערך 20 שעות ללא שימוש ולא 24 שעות כנדרש .
א. האם בגלל שהמיחם לא היה 24 שעות מלאות ללא שימוש ההגעלה לא עלתה ואכלנו חמץ בפסח.?
ב. צריך לומר שכמעט ב100 אחוז היא הניחה מעל המיחם לחם במהלך השנה.

תשובה:

כשמדברים על 24 שעות ללא שימוש הכוונה שימוש של חמץ, מה שהרתיחה בו מים תוך כדי לא מונע את האפשרות להכשירו.

קיץ טוב ובריא.