טבילת קומקום חשמלי בתקופה זו

שאלה:

שלום ברצוני לקנות קומקום חשמלי /מיחם לפסח והבנתי שיש צורך בטבילת הכלי. בימים אלו אנו משתדלים מאד לא לצאת מהבית בכלל ואף את כל הרכישות מקבלים במשלוח .. ובוודאי שמעדיפים לא להגיע למקומות יחסית עמוסים כמו מקוואות כלים בתקופה זו.
רציתי לשאול האם יש חיוב לטבול קומקום או מיחם או שניתן לאור המצב למצוא דרך לקבל היתר ולהשתמש ללא טבילת כלים?
תודה רבה ובשורות טובות.

תשובה:

שלום וברכה אם יש לך ידים טובות, תקלקל אותו קצת באופן שזה מעשה אומנות לתקן, ותתקן בחזרה, וכך יהיה גמר מלאכתו על ידי ישראל. הארכנו בזה פעמים רבות שזה מועיל, ובודאי יש לסמוך על זה בימים אלו. ראה כאן בתשובה ובתגובות משא ומתן ארוך בענין זה. ואגב יש בשוק קומקומים חשמליים שאינם טעונים טבילה.