חילול השם – קורונה

שאלה:

הרב נשמח אם תבהיר לנו ולציבור מה דעת תורה על אותם אנשים שאינם שומעים להוראות משרד הבריאות? טובלים במקווה כלים ???? איזה חילול השם כואב לנו על כבוד התורה שאנשים כאלה מבזים אותה

תשובה:

שלום ידידי אני מניח שאתה מבין כמו כל עם ישראל שהאנשים חסרי הדעה שעושים כאלו דברים הם בשולי שוליים, אנשים משונים שלא משקפים את ההתנהגות הנורמלית משום כיוון, כך שאין טעם לצאת חוצץ נגד הנהגה כזו, כי מה לעשות, יש גם אנשים חריגים קצת ומשונים בעולם, אם לצאת חוצץ, זה נגד התקשורת, שבימים קשים אלו מסיתים מסיתים ושוב מסיתים במקום לדאוג לאהבת ישראל וליכוד בין האנשים. לא ראיתי שמתקיפים כך את החילונים שבפארקים ובחופי הים, שהם רבים פי כמה וכמה, וההתקפות כנגדם עשויות גם להועיל… בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. היתי במנין שהיה יותר מעשרה והבית כנסת לא גדול האם מותר לענות אמן או שזה מצוה הבאה בעבירה? תודה רבה וסליחה על הטירחה
    תשובה
    מותר לענות אמן,
    אך עבירה בידם היא, כי מזיקים לעצמם ולכלל עם ישראל, כי ככל שנקפיד על הכללים, כך נינצל במהרה מהמגיפה. והם עוברים על "ואהבת לרעך כמוך". על "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם", על "מזיק ברשות הרבים", על "גזל, צער, ריפוי, שבת, ובושת" לחולים ולבני משפחותיהם. ואם חלילה יקרה אסון הם נקראים "רוצחים". ואין להם כפרה השם ירחם. מהרב מוצפי דרך אגב שאלתי את אותה שאלה לרב אשר ויס גם ענה לי כך