שוכר רכב שלקח מיכל מלא דלק ומחזיר מעט פחות

שאלה:

שלום וברכה.
השכרתי רכב עם מיכל מלא וצריך להחזיר מיכל מלא, העניין הוא שגם שנוסעים ברכב זמן מסויים המיכל נשאר מלא, שאלתי היא- האם צריך למלא את המיכל ממש עד סופו(שיהיה מלא לגמרי) או שמא החברת ביטוח מוחלת על הדלק המסויים ולכן אם המחוג של הדלק מסמן שהמיכל מלא(אע"פ שלא מלא ממש) זה מספיק? אותה נפק"מ תהיה לשאלה האם אפשר למלא מתחנת דלק שמחוץ לעיר או שמא צריך ליד מקום השכרת הרכב?

תשובה:

שלום וברכה, בחברת השכרה שמודדים לפי המד, ולא בודקים כמה באמת מלא, ומתנם ששוכר שלקח מלא לפי המחוג, צריך להחזיר מלא לפי סימון המחוג, לכן אם המחוג מראה על מיכל מלא, אין צורך למלאות עד למעלה. וכמן כן יכול למלאות מחוץ לעיר ולא למלאות דווקא בסמוך לתחנת דלק. בהצלחה.