א. השתפפות אמא אבילה בשבע ברכות של בתה ב. תספורת לחתן שמתחתן בליל ל"ג בעומר

שאלה:

שלום! אם כלתי בתוך שנת אבל לאביה אבקש לדעת אם תוכל להשתתף בשמחת שבע ברכות עם מוזיקה שאלה נוספת חתונתי בעז"ה תיארך בשעטו"מ בליל ל"ג בעומר השאלה היא ממתי מותר לי ולכלתי להסתפר תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בדרך כלל הבעיה אינה רק המוזיקה שכמובן מהווה בעיה, אלא גם עצם ההשתתפות בשמחה… אסור לאבל להכנס לשמחת נישואין בשנת האבל אא"כ נוכחותו שם מאוד חשובה לחתן והכלה והוא יחסר, כגון שהגיסים עושים את השבע ברכות ואין מישהו אחר שיעשה וכדומה. במקרה כזה האבל ישמש כמלצר באירוע, אא"כ הוא אב או אם של החתן כלה .

במקרה שלך שהאמא של הכלה היא האבלה, מותר לה לגמרי להשתתף בשמחה ואינה צריכה אפילו לשמש כמלצרית. אבל אין לעשות מוזיקה בשבע ברכות.

תוכלו להסתפר מהבוקר.

בהצלחה רבה ושיהיה רק אושר ושמחה.