שאלה באמונה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים ראיתי פסוק שנאמר בו כך לאדם מערכי לב ומיהוה מענה לשון אז הבנתי מפה שמה שאדם מוציא מפיו זה מהקב"ה אז זאת אומרת שאם שאלתי מישהי אם היא הייתה איתי בגן(שזה כבר קרה)אז זה מהקב"ה כלומר היה צריך לקרות?

תשובה:

היכולת לדבר איתו תמיד מה', אבל לאדם יש בחירה מה ומתי לומר, שהרי לא ניתן לומר שאם העלבתי מישהו או דיברתי לשון הרע זה לא ממני, אחרת למה אני נענש?! אבל היכולת לבצע את הבחירה שלי, היא אכן מה'.

שבת שלום.