הלך לישיבה וקיבל הצעת עבודה מפתה

שאלה:

לפני שבועיים חבר שלי נכנס לישיבה . קצת קשה לו ללמוד ופתאום הוא קיבל הצעת עבודה מאוד מפתה . מה הרב מייעץ לאותו בחור? הוא בעל תשובה

תשובה:

נו, הרי כך דרכו של יצר הרע… אם הוא לא היה הולך לישיבה, אין סיכוי שהיה מקבל כזו הצעה… זה הכל טריק של היצר הרע. תגיד לו ותדבר על ליבו, שעכשיו התפקיד שלו זה לבנות את האישיות שלו, להתמלא ברוחניות בהשקפה נכונה בידע, החיים הם לא רק כסף, ויהיו לו בעז"ה עוד הרבה שנים כדי לרדוף אחרי הכסף, אין מה לדאוג, אבל האישיות שהוא בונה עכשיו כשהוא צעיר ופנוי, זה מה שילווה אותו בחייו, בבית בחוץ, ברוחניות ובגשמיות, עד זקנה ושיבה, מדובר על תכלית כל החיים, תוכנם, מילוי היעוד בעולם הזה, שלום הבית והכל הכל! מי טיפש ויכנע לאותו יצר הרע שפל ונכלוליו…

בהצלחה רבה