שאלה הקשורה לשבת

שאלה:

שלום וברכה כבודו, לפני כניסת שבת, אני שמה אוכל בשקיות ניילון – שקיות אוכל(מעדיפה לא להשאיר באריזות המקוריות). אני שמה בשקית אחת: חטיפים, בשקית אחרת: שוקולדים, וכן הלאה, ומניחה את הכל הנ"ל על השולחן שבו אני סועדת במהלך כל השבת. בכל סעודת שבת אני אוכלת חטיפים ושוקולדים וכו' מהשקיות הללו, ובכל פעם נשארים בשקיות עוד חטיפים ושוקולדים וכו' לסעודות הבאות (אינני מסיימת את כל תכולת השקיות בסעודה אחת, תמיד נשאר לסעודות הבאות) וכמובן, בכל פעם כשמסיימת לאכול אני מניחה את השקיות באופן שלא יהיה פתח, שמא לא יתייבשו… האם אין מלאכת בורר או בעיה אחרת בכך שאני אוכלת/לוקחת (באמצעות היד כמובן) מהשקיות הנ"ל חטיפים ו/או שוקולדים ונשאר עוד הרבה בתוך השקיות הללו לסעודות הבאות…(?)…. סליחה על השאלה הסבוכה והארוכה, תודה רבה, אתם נפלאים.

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן חשש בורר כלל, אבל התפריט לא נשמע לי בריא כל כך… את השקיות אין לקשור בקשר כפול.