זוגיות – הבעל חסר סבלנות וכועס הרבה

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני נשואה כמעט שנתיים.. בתקופה עם בעלי לאורך חיי הנישואין, אני חווה לא מעט תסכולים ומשברים בעקבות הבעל. בעלי מקלל המון ( גם אותי קילל מספר פעמים) , כועס כמעט מכל דבר. מרגישה שלא מכבד אותי מספיק… מרגישה שהוא מקטין אותי. ותמיד "מחפש" להעיר ולהגיד לי משהו לא טוב. קשה לי מאוד לחיות איתו. אני לפעמים חושבת עם עצמי מה אני חייה איתו, האם לפרק את הכל?; מה אני עושה לא טוב??

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בכאב את הצער שאת חווה. אין ספק שיש לעשות כאן עבודה פנימית. תדברי איתו על כך בזמן של מנוחה ושמחה, מתוך כאב וללא האשמות, ותעודדי אותו ללכת לייעוץ, תסבירי לו כמה החיים שלו בעצם לא נעימים לו ולא נוחים לו והוא לא מספיק מודע לכך, ואם יעשה עבודה עם עצמו על סבלנות ושמחה והארת פנים ודיבור נעים, גם יהיה אהוב יותר וגם שמח יותר ובריא יותר, החברה תשמי איתו וכו' וכו' וכל איכות החיים שלו בפני עצמו ושלכם כזוג תהיה הרבה יותר נעימה. אם תצליחי בכך מה טוב, ואם לא, ותראי שזה מעיק על האוירה בבית, תדרשי זאת ממנו. בצורה נעימה אבל החלטית, הוא יכול לשמוע שגם לך יש צרכים והוא צריך לכבד זה בסדר, תבנאי שלא תדרשי זאת בזמן כעס ולא בצורה של האשמה או מריבה אלא בנעימות, עם חיוך אבל בהחלטיות מתוך מטרה לאהוב יותר. תסבירי לו שדוקא בגלל שהוא חשוב לך ואת אוהבת אותו ורצה איכות חיים איתו, את דורשת את זה.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.