הבעל אומר הלכות לא נכונות – מה עושים?

שאלה:

שלום כבוד הרב, לעיתים קורה שבעלי אומר לי לעשות דברים שאסורים מבחינה הלכתית. אני מביעה בפניו את החשש שלא נראה לי שזה נכון אבל הוא אומר לי בביטחון עצמי שכך הוא הדבר ואני עושה זאת. ראו דוגמאות בשאלות הבאות שנכשלתי בחימום באותו כלי גם בשר וגם חלב http://din.org.il/2019/11/30/%d7%a9%d7%99%d7%9e%d7%95%d7%a9-%d7%91%d7%90%d7%95%d7%aa%d7%95-%d7%9b%d7%9c%d7%99-%d7%9c%d7%97%d7%99%d7%9e%d7%95%d7%9d-%d7%9b%d7%9c%d7%99-%d7%91%d7%a9%d7%a8%d7%99-%d7%95%d7%9b%d7%9c%d7%99-%d7%97%d7%9c/ ושבימי נידה ישנתי על מיטתו http://din.org.il/2019/11/07/%d7%94%d7%97%d7%9c%d7%a4%d7%aa-%d7%9e%d7%99%d7%98%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%a4%d7%a0%d7%99-%d7%99%d7%9e%d7%99-%d7%94%d7%a0%d7%99%d7%93%d7%94/ האם בשמים ייחשבו לי אותן עבירות שאני עושה משום שאני מצייתת לבעלי? היו לי המון וויכוחים איתו בנושאים הלכתיים משום שהוא אומר דברים לפי ההגיון שלו למרות שהערתי לו על זה רבות וזה פשוט לא עוזר. כבר עייפתי מלהיכנס איתו לוויכוחים הלכתיים וכל פעם שהוא אומר לי משהו שאני חוששת לו, אני רק שואלת אם הוא בטוח בזה כי לא נראה לי שכך הדבר. הוא עונה לי שכך הוא הדבר בוודאות ואז אני עושה זאת. האם יחשבו לי בשמים אותן עבירות? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אני רוצה להרגיע אותך, שהדבר הזה מצוי מאוד וקורה גם לתלמידי חכמים, קורה שאדם מאוד בטוח בדברים מסוימים ודוקא בגלל שהוא בקי בהלכות והוא מרגיש בטוח יחסית לומר הוראות, ואז הוא שוגה. כמובן שזה לא טוב ויש להקפיד לומר דברים אחרי בדיקה ולא מסברא, אבל חלילה לזלזל בבעל בגלל זה או להתרעם עליו, זה קורה.

לעצם הענין, כדי שזה לא יקרה, חשוב מאוד שיהיו בבית כמה ספרי הלכה מקוצרים נוחים שניתן לבדוק בהם כל שאלה שמסופקים בה, כמו ספר הכשרות של הרב פוקס שלדעתי הוא ספר חובה בכל בית, ספר מראה כהן על דיני נדה הוא גם ספר קל בענין זה וכיוצא באלו.

והכי יפה ונעים אם תקבעו לעצמכם לימוד משותף רבע שעה בכל שבוע של שתים שלוש הלכות בספר כזה, זה גם יחזק את הקשר ביניכם, גם יתן אוירה רוחנית יותר בבית, גם יצור אוירה של בירור הלכה רציני ומעמיק וגם יתרום מאוד לקשר הזוגי שלכם, תציעי לבעלך ותנסי שיסכים..

בהצלחה רבה