מדוע חשבו שדוד לא ראוי לבוא בקהל

שאלה:

ישי חשש שהוא עמוני ולכן הזרע שלו לא כשר חלילה ולא יהודי. למה? הרי ניצבת היא יהודיה וכל הבנים יהיו יהודים לא?

תשובה:

שלום וברכה,

ישי פירש מאשתו ג' שנים. ואחר ג' שנים רצה ישי לבוא על פילגשו, ובאותו לילה נכנסה אשתו במקום שפחתו, והתעברה אשתו מדוד. וכשנולד דוד אדום (בגלל שחשב ישי על פילגשו), חשבו שאשתו של דוד זנתה עם אחר, ועל כן רצו להורגו. ואביו אמר הניחו אותו שיהיה רועה. עד ששמואל נשלח מאת השם שימשח אותו למלך כי הוא בן ישי, ואז התברר שאימו התעברה מישי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה באורך בילקוט המכירי תהילים קיח, כח.