צער במחשבה

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב… אם חשבתי במחשבה שחבל שנולדתי עשיתי עברה כלשהיא? ואם כן מה התיקון שלי?

תשובה:

לא עשית כל רע, טבעי שלפעמים אדם עצוב וחושב כך, למעשה כבר חכמים אמרו על כרחך אתה חי, אבל העיקר הוא לדעת שאחרי שאדם נולד ובא לעולם הזה עם כל מה שכרוך בכך, יש לו תפקיד! תשובה ומעשים טובים מצוות ולימוד תורה, ובעזרת ה' בזכות כל הקיום הגדול הזה עם כל הקושי, תזכה לכל הטוב הנצחי!

חנוכה שמח