נטילת ידיים

שאלה:

שלום כבוד הרב, 1.מה צריך לברך בנטילת ידיים כשקמים בבוקר? והאם אחר כך אני יכול להניח תפילין ולהתפלל (שחרית)? 2.מה צריך לברך בנטילת ידיים אחרי השירותים ( כלומר אחרי עשיית צרכים)? והאם אחר כך אני יכול להניח תפילין ולהתפלל (שחרית)? 3.מה צריך לברך בנטילת ידיים אחרי נגיעה במקומות מכוסים בגוף? והאם אחר כך אני יכול להניח תפילין ולהתפלל (שחרית)? 4. אם עשיתי צרכים ולא נטלתי ידיים ולא בירכתי אשר יצר ואחר כך נגעתי במקום מכוסה בגוף ואחרי זה אני נוטל ידיים אז אני צריך לברך אשר יצר או ליטול ידיים בלי ברכה? 5. לפני שמניחים תפילין (בתפילת שחרית) צריך ליטול ידיים? כדי שיהיו ניקיות מטומאה? 6.כשאני קם בבוקר אני לא נוטל ידיים אבל לאחר שאני עושה צרכים אני נוטל ידיים ומברך אשר יצר ואז מניח תפילין. האם זה בסדר? תודה רבה! בבקשה אם תוכל לענות לי על כל שאלה כי אני כבר פעם שלישית שואל ולא עונים לי על מה שאני צריך תשובות. תודה רבה!

תשובה:

1. בנטילה האחרונה שלפני התפילה אחרי השירותים מברכים על נטילת ידים, אח"כ מניחים תפילין ומתפללים.

2. על נטילת ידים ואשר יצר.

3. כלום.

4. אם אתה עדיין לא צריך שוב לשירותים אתה עדיין יכול לברך אשר יצר.

5. לא חייב, רק אם היית קודם בשירותים.

6. זה לא בסדר, כשקמים נוטלים ידים בלי ברכה, מתלבשים, שירותים ונטילת ידים עם ברכה ואז תפילין ותפילה.