מדוע מתפללים לנקמה בגויים?

שאלה:

למה אנחנו מתפללים ומקוים לנקמה מהגויים? מה מציק לנו בזה שפשוט לא תהיה יותר שליטה עתידית להם עלינו אך לגבי העבר – מאי דהוי הוי?

תשובה:

שלום וברכה

אכן שאלה חשובה. לפעמים אנחנו טועים לחשוב ולבלבל בין נקמת ה' ןנקמה הנמוכה והירודה שאנחנו מכירים כאן בעולם הזה בין כנופיות פשע… חלילה וחס! כל התפילות שלנו הן רק לגילוי כבוד מלכות שמים ותיקון העולם, וכאשר החוטא בא על עונשו והצדק בא לאור בגילוי גמור לעיני כל, מתגלית מלכות ה' הנהגתו והשגחתו. אחד הדברים שמהווים את ההסתר פנים בצורה הכי משמעותית זה היכולת של הרשע להרע לצדיק, השפלת עם ישראל, ובכלל צדיק ורע לו רשע וטוב לו. התפילות שלנו הן תמיד בבחינת "ויכירו כח מלכותך".

שנזכה לגאולה השלמה!