שוכר שהזיק את השכן בעקבות שיפוץ חלקי

שאלה:

בבית משותף הדייר בקומה ב' השכיר את דירתו, בהסכם השכירות נכתב כי השוכר ישפץ את הדירה והוצאותיו יקוזזו מדמי השכירות. השוכר שיפץ שיפוץ חלקי לפי צרכיו, כעבור שבוע ארע פיצוץ בצנרת הישנה שחלחלה לדירה בקומה א' וגרמה לו נזק כבד. האם הניזק צריך לתבוע את המשכיר או את השוכר ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הפיצוץ בצנרת לא נעשתה בצורה ישירה מהשיפוץ, ובעל הצנרת תיקן את הצנרת מיד, אין חובת תשלומים על בעל הצנרת, כדין ממונו שהיה שמור ויצא והזיק – שפטור.

אם הפיצוץ היה בישירות מהשיפוצים ניתן לחייב את המשכיר. והסיבה לכך שיש כעין תנאי שהרשות להכניס פועלים למשותף, ע"ד שיתקן נזקים שיהיו מחמתם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בדין פועל שהזיק

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במקרה שחייבים לשלם יש לחייב את המשכיר שממונו הוא שגרם לנזק – הצנרת.
    במקרה שהייתה התרשלות מצד השוכר שלא תיקן את הצנרת, ניתם לחייב גם אותו, מאחר והמים שלו מזיקים.