להשתמש בשובר שלא נמסר ליעדו

שאלה:

בעקבות תביעה ייצוגית שהייתה נגד חברה פלונית, שלחה החברה שוברי קניה ללקוחות החברה, אני קיבלתי שובר מהחברה, אבל בנוסף שלחו לכתובת שלי עוד שובר עבור לקוח אחר, שלפני הרבה שנים גר בכתובת שלי, (אני לא מכיר אותו), השובר אינו אישי עבור הלקוח, כל אחד יכול להשתמש בו, השאלה מה דין השובר, האם יהיה מותר לי להשתמש בו.

תשובה:

שלום וברכה,

אינך יכול להשתמש, כדין אבדה שיש בה סימן שאסור ליטלה לעצמו. עליך לאתר את הלקוח ולשלוח לו את השובר. או להחזיר לחברה והחברה תחזיר את השובר ללקוח.

בהצלחה.