למה להתפלל אחרי שהדין נחתם ביום כיפור?

שאלה:

שלום רב אומרים שחתימת הדין ביום הכיפורים והחתימה הסופית בהושענא רבא…אז למה כאשר יש אדם חולה וכדו' אז אומרים להתפלל אם כבר הכל חתום וכבר כתוב מה יהיה עם אותו אדם כאשר החתימה היא כבר סופית ולא ניתנת לשינוי..??ואם זה ניתן לשינוי אז למה אומרים שהחיתום זה בתקופה הזאת?

תשובה:

שאלה חשובה!

ברור שאין כזה דבר חתום שלא ניתן לשינוי! יש חזרה בתשובה ותפילות ותפילה אינה שבה ריקם וכו', אבל הרבה יותר קשה להפוך גזר דין חתום מלהכתב לכתחילה לחיין טובים ארוכים ולשלום. זה לא ענין רק לזקן חולה… גם אנחנו מיד עם תום יום הכיפורים מתפללים על פרנסה ובריאות וגאולה שלמה ובנין ירושלים וכל צרכינו! כל היום אנחנו מתפללים לה'!

חג שמח.