איך דיון רציני לא יהפך למשהו אישי?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים שליט"א. ראיתי במספר תשובות שכבתבתם על חשיבות סיום מריבות בין בני-זוג באותו יום ולעולם לא הולכים לישון תוך מריבה. עקרונית זה נשמע די טוב השאלה היא איך בדיוק עושים את זה? לא אחת מדובר בחילוקי-דעות רציניים על נושאים עקרוניים שלא ניתן לפתור בכהרף-עין ובהתפייסות הדדית!

תשובה:

חילוקי דעות זו לא מריבה!!! לעולם אין לעורר מריבה מחמת ויכוח עקרוני פותרים בדיון מעמיק התייעצות משותפת עם רב או אדם אחר שדעתו מקובלת וכו', לעולם אין לעשות מזה משהו אישי ורגשי! יש בחיים הרבה מאוד דיונים בין בני זוג ובכלל בין אנשים, ולעולם שלא יהיה משהו אישי ורגשי… כאשר זה כבר קרה, אזי באותו היום מה שצריך לפתור זה את הפלונטר הזה כיצד דיון אמיתי ורציני הפך למשהו אישי, כאשר מתפייסים ומבינים שדיון כזה אינו אישי ועוד יבורר, כבר השלמתם…

שיהיו לכם תמיד חיים שמחים ומאושרים יחד!