בין הבעל [הפטיש] להורים [הסדן]

שאלה:

שלום רב, לפני החתונה אבי התחייב לתת לנו סכום כסף ברגע שנעשה מהלך לרכישת דירה. וכמו כן התגלה לי ולבעלי שהכסף שחסכתי מעבודתי לפני החתונה ונשמר אצל אבי – הוא הכסף שנתן אבי כהתחייבות לחתונה דבר שהפתיע אותי מאוד ואת בעלי מכעיס עד היום (כ17 שנה לאחר מכן) במשך השנים קנינו ב"ה דירה, הורי בעלי עזרו לנו מאוד אך אבי סרב. בעלי כמובן כועס ע"כ מאוד וזה נשמר בליבו ימים רבים… עקב כך חווינו עליות ומורדות במהלך הנישואין לגבי יחסינו עם ההורים שלי. אני מבינה שעלי לכבד את הורי לפי רצון בעלי אך כיצד עלי לנהוג כאשר הוא לא מוכן לשמוע אותי דנה אותם לכף זכות?(הוא חש שאני לא מכבדת אותו כראוי ) ק"ו שהוא לא מוכן לדונם לכף זכות? מה עלי לעשות מצד דין של כיבוד הורים? ומה עלי לעשות מצד דין של כבוד הבעל? והאם זה נחשב מקח טעות – כיון שהוא לא קיבל בסופו של דבר את מה שההורים שלי התחייבו בזמן הוורט? שאלה נוספת : בתחילת נישואינו, כתוצאה מהרגשתו של בעלי שאינני מכבדת אותו כראוי – ומגינה על הורי בכל צורה שהיא, נאלצתי להימנע משיחות ופגישות איתם (תוך יעוץ זוגי במקביל והדרכת רב). הורי נפגעו מכך מאוד ואת ההשלכות לכך רואים עד היום. האם בכל זאת, למרות ששמעתי בקול בעלי ובהדרכת רבנים – עלי לבקש את סליחת הורי ? אשמח לתשובה בהקדם להקל על נפש מתענה…

תשובה:

שלום וברכה

קשה להשיב על שאלה זו כך תשובה קצרה באינטרנט, ברור שהכעס שלכם כלפי ההורים אינו מוצדק בכלל, האבא אינו חייב לכם שום דבר, ובעיניו היה טבעי שהוא לא אמור לתת מכספו, אלא הוא מסביר מה "צד הכלה" מביא לחתונה, וזה החסכונות האלו. אינני אומר שאין הורים שכן נותנים, כל אחד לפי יכולותיו ורצונו, אף אחד לא חייב לתת לכם דירה. כך שודאי לריב עם ההורים או לבזותם אינו נכון. אמנם אחרי שבעלך כועס הגם שאולי זה שלא בצדק, אכן נכנסת לפלונטר מובן של בין הפטיש לסדן ובמצבים מסויימים יש מקום למה שהורה לך אותו רב. אבל ודאי השאיפה היא תמיד לחזור להורים באופן שכולם יבינו זאת כולל הבעל. ואני בטוח שעכשיו אחרי 17 שנה כולכם יותר בוגרים כדי להבין ולעשות חשיבה מחודשת על כל הנושא, תעמידי לפני בעלך בצורה רגועה שמחה ונעימה שלא בשעת כעס חלילה את הנקודה הכואבת הזו, תספרי לך שאצלך זה פצע מדמם, ואת בטוחה באהבתו ורצונו להיטיב איתך ובודאי יבוא לקראתך בדרך הלא פשוטה הזו ליישב את ההדורים לבקש סליה מההורים ולחדש איתם קשר יותר טוב ועמוק. אם תביעי זאת מתוך קירבה בלא טענות וטרוניות שלא ירגיש מואשם אלא שותף למשהו גדול ועמוק, זה יעבוד!

בהצלחה רבה