ביקש טבעת מבחורה כדי לבדוק והחזיר תוך כדי אמירת הרי את מקודשת וכו'

שאלה:

שלום.שאלה חשובה מאוד, ידיד לעבודה התלהב מהטבעת שלי והסיר אותה מאצבעי על מנת לבחון אותה, פתאום כשהיא בידו הוא אמר כאילו בצחוק "הרי את מקודשת לי בטבעת זו"(לא היה שום מגע ביננו אלא סתם לחש זאת לטבעת ) אמרתי לו שיניח אותה מייד על השולחן ושלא יעשה שטויות. ולקחתי אותה מהשולחן והחזרתי לאצבעי להיכן שהיתה. לא היו איתנו עוד אנשים במקום, אף שיש מצלמות בחדר. אני בכלל התגרשתי לפני כחודשיים ולא מחפשת בעיות לעצמי כרגע. מבחינת ההלכה, האם דבר זה עלול לתפוס כקידושין? ושנית, הטבעת מאוד אהובה עליי אך בגלל המעשה הזה אני שוקלת לזרוק אותה. איך עליי לנהוג?

תשובה:

שלום רב,

אין חשש קידושין. אין עדים, הטבעת שלך ולא נתת לו אותה במתנה אלא רק ביקש לראות אותה. כדי שיהיה קידושין הטבעת צריכה להיות שלו. נכון שאם הבחורה רוכשת את הטבעת ונותן לו כדי שיקדש אותה, הרי היא מקודשת משום שאנו אומרים שכוונתה היתה להקנות לו אותה כדי שיחולו הקידושין. אבל במקרה שלך הרי ממש לא התכוות להקנות לו, וממילא אין סרך קידושין במעשה זה.