קניית טבעת נישואין

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה בנוגע להלכה לקניית טבעת נישואין המצב הוא כך עבדתי כמה שנים וחסכתי סכום של כסף -הון עצמי, ובעזרת הלוואות ומשכנתאות הצלחתי לרכוש מספר נכסי נדלן על מנת שיניבו תשואה. כרגע המצב הוא שההכנסות מהנכסים לא מספיקות על מנת לכסות את ההוצאות, ונשאר הפרש קטן שאשתי לעתיד מכסה בעזרת העבודה שלה. מכיוון שאני כרגע לא עובד מכל מיני סיבות. השאלה שלי האם מותר לי להשתמש בקניית הטבעת נישואין בכסף מההכנסות של הדירות עפ״י כן שהם לא מספיקות לכסות את ההוצאות מה שיצור מצב שאשתי לעתיד תאלץ לכסות יותר כסף. (כי הבנתי שלפי ההלכה אני צריך לקנות את הטבעת מכספי ולסיים לשלם אותה עד ערב החתונה.) האם הדבר מותר לפי ההלכה? תודה.

תשובה:

אפילו אם אשתך לעתיד נותנת לכך כסף במתנה גמורה ואתה קונה עם זה טבעת נישואין אין בכך כל בעיה. הטבעת צריכה להיות שלך, ולא משנה בדיוק כיצד זה נרכש. זכותך לקבל גם במתנה גמורה טבעת נישואין ועם זה לקדש אותה.