שקר

שאלה:

שלום, יש לי חברה שהמצב הרוחני שלה לא טוב, ואני יכולה להשפיע עליה בוודאות אם אני יפתח מייל בשם בדוי (לא מישהו קיים, שם מומצא) והתכתב איתה דרכו.. האם זה מותר מצד שקר?!

תשובה:

זה מותר, אבל בדרך כלל השיטה היא לנהוג באמת וביושר ולא בשקר, אם תוכלי לקשר אותך באופן ישיר אם מישהו שיכול לסייע לה זה עדיף. אני גם חושש שאולי לך עצמך אין הכשרה מתאימה, וההתכתבות הזו גם אם תועיל לה קצת, היא עשויה גם להזיק לך… התפקיד שלך הוא הרחק מחבר רע, להיות דבוקה בחברה יראת שמים.

בהצלחה