יום הולדת ביהדות

שאלה:

הי הרב שלום, לבעלי שיחיה יש יום הולדת בל' באב בעזרת השם ורציתי לעשות לו מסיבת הפתעה ומכיוון שזה יוצא שישי שבת כזה זה פחות אפשרי, רציתי לדעת העם אפשר להקדים את החגיגה לרביעי ועם מותר לפי ההלכה לחגוג יום הולדת לפני
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

בהלכה אין כל משמעות ליום הולדת, זה ענין משפחתי חברתי שאין לו קשר בכלל להלכה ולדת, לכן אתם יכולים לחגוג מתי שמתחשק לכם, ותזכו תמיד לעשות שמחות ולהיות שמחים ומאושרים יחד!